ALARA İZNİK ÇİNİ
Geleneksel İznik Çinisi İlk Müslüman Türk devleti olan Karahanlılar döneminde görülmeye başlanmıştır. Uzun dönemler yapılan çiniler Osmanlı da bir dönem popülerliğini yitirmiş ve kapanma noktasına gelmiştir. İznik Çinileri yok olmaya yüz tuttuğu zamanlarda bir kaç çini ustasının da bireysel çabaları ile bugünlere taşınmıştır. Bugün, arkasında bilgi ve belge bırakmadan tamamen yok olmaya yüz tutmuş İznik Çini Sanatı geleneksel yöntemlerle aslına uygun olarak Alara İznik Çini tarafından yeniden üretilmektedir.
Alara Çini özel tasarımlarıyla, tarihte duvar çinisi ve evani olarak kullanılan İznik çinilerine yeni kullanım alanları yaratarak Türk Çini Sanatına üçüncü bir boyut kazandırmakta ve İznik Çinilerini çağdaş yaşama yeniden kazandırmaktadır.
Sibel GÖRGÜLÜ BABACAN
Sibel Görgülü Babacan 1978 yılında Bursanın İznik ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İznik’te tamamladı. 1995 yılında İznik Kız Meslek Lisesinden mezun oldu. Mezun olduğu 1995 senesinde İznik Çini Vakfı’nın açmış olduğu kurs ile çini eğitimini tamamladı.
1996 ile 2002 yılları arasında İznik Çini Vakfında çalıştı. Bu süre içerisinde, İstanbul Metrosu çini çalışmaları, Adana Merkez Sabancı Camii çini çalışmaları, Sabiha Gökçen Hava Limanı çini tabloları, Ankara Keçiören Kalesi çini çalışmaları, Kanada Türk Barış Bahçesi dışmekan çini çalışmaları ve birçok bankanın iç mekan çini çalışmaları gibi başarılı projelerde görev aldı.
2002 yılında ayrıldığı İznik Çini Vakfı’ndan sonra bir çini ustasının yanında 1 yılı aşkın süre çalışmalarına devam etti.
Çalışmalarına 5 yıl kadar ara verdıkten sonra 2009 yılında kendi Çini Atölyesini açtı. Halen İznik’te kendi atölyesi olan Alara Çini ve Sanat Evi’nde çalışmalarına devam etmektedir.